Assassins Creed is de populaire gamereeks waarin we terug kunnen in de rijke historie van de Assassins. Eerst via Altaïr, daarna vele delen via Ezio Auditore, met Assassins creed 3 kwamen we aan in de geschiedenis boeken van Amerika. Een hele verandering want de tot de verbeelding sprekende italiaanse gebouwen uit de Ezio verhalen werden verruild voor weelderige bossen en kleine nederzettingen.

Met deze nieuwe wending in de reeks kwam er ook een exclusief voor de playstation Vita ontwikkelde game achteraan. De game kreeg de naam Assassins Creed Liberation mee en gaat over de vrouwelijke Assassin Aveline de Grandpré en speelt in het New Orleans van de 18e eeuw. Fijn dat er een mooie game tegelijk verscheen met de release van Assassins Creed 3 maar jammer dat het beperkt bleef tot de trotse eigenaars van de PS Vita.

Tot vandaag. Vandaag is er een HD versie uitgekomen van deze van oorsprong PS Vita game. Nu ben ik geen PS Vita eigenaar, maar ik keek altijd wel met enige jaloezie naar de games die er voor uitkwamen. En zeker deze Assassins Creed Liberation, onnodig te vertellen dat ik m dus al even heb uitgeprobeerd op mijn volwassen playstation. Nu doet zo’n HD versie mij altijd rillen. Vaak is het een opgeblazen versie van een game die ontwikkeld is voor een piepklein scherm.

Met enige angst heb ik de HD versie van Assassins Creed opgestart en al snel kwam ik erachter dat mijn angst ongegrond was. Met deze versie is er een mooi nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de reeks. Een volwaardige game die het spelen meer dan waard is. Mijn complimenten aan Ubisoft, dit mogen ze vaker doen.


Daniel Copsy

Daniel Copsy, eigenaar en bedenker van Copsywrite te vinden op veel websites en steeds vaker op Google+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *