Waarschijnlijk ken je de app al, de reisplanner xtra van de NS. Bij mij is hij al vanaf het begin een trouwe reisgezel geworden. Even checken welk perron je moet hebben, of er vertraging is en natuurlijk hoe lang. Wonderbaarlijk dat de app altijd wat meer informatie had dan de digitale borden op het station. De app heeft dus voor mij al een vaste plek op mijn telefoon verdient.

Maar de tijd schrijdt voort en dat moeten ze bij de NS ook hebben gedacht. Want vandaag hebben ze een volledig vernieuwde versie gelanceerd van die vertrouwde reisplanner Xtra. Nu word ik daar meestal een beetje angstig van. Immers vernieuwen is niet altijd een verbetering. Menig update heeft me afstand doen nemen van voorheen favoriete apps. Gelukkig kan ik zeggen dat dat bij de vernieuwde reisplanner Xtra niet het geval is.

Een fris nieuw uiterlijk, extra functionaliteiten maken deze vernieuwing tot een verademing. Wat meteen opvalt is de frisse aanpak. Op het scherm staat alleen de informatie die je op dat moment nodig hebt. Zonder afgeleid te worden door overbodige knopjes of linkjes vind je eenvoudig je weg. Alle opties zijn keurig weggewerkt in een uitklapbaar menu zoals we de laatste tijd steeds vaker tegenkomen bij bijvoorbeeld Google plus en Gmail.

reisplannerxtra3

reisplannerxtra2reisplannerxtra1

In de reisadviezen staat naast de drukte indicatoren ook de mogelijkheid om de reis te volgen via google maps. Een leuke optie die duidelijk maakt waarom de naam reisplanner Xtra ooit is gekozen. Het is zoveel meer dan alleen een reisplanner. Complimenten voor de NS die duidelijk geluisterd heeft naar haar gebruikers en met een mooie nieuwe vriendelijke app komt.

download hem hier voor android:  Google play

of voor Iphone/iPad I-tunes

 


Daniel Copsy

Daniel Copsy, eigenaar en bedenker van Copsywrite te vinden op veel websites en steeds vaker op Google+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *