Twitter heeft de laatste tijd aardig van zich laten horen door banden door te knippen met onder andere linked-in. De tweets van haar gebruikers zullen niet meer te zien zijn in de profielen op linked-in. Ook werden de voorwaarden aangescherpt waaronder ontwikkelaars gebruik mogen maken van de Twitter API. En ondanks dit alles is er toch weer een nieuwe twitter app opgedoken. BOID (beta) heet de nieuwe app. Inmiddels heb ik er al een tijdje mee gespeeld en het is momenteel zo’n app die op een belangrijk breekpunt zit. De beslissingen in de komende periode zullen ervoor zorgen dat het een succes gaat worden of helemaal de plank mis gaat slaan.

Positief aan de app is namelijk de heerlijk opgeruimde tijdlijn. Geen overbodige informatie, geen overbodige icoontjes. Alles rustig en overzichtelijk. De gepostte afbeeldingen worden in een rechthoekje weergegeven, even aanklikken toont de hele foto. De icoontjes bovenin kunnen nog iets beter. Je kunt er op dit moment 3 kwijt, 3 in beeld wat sliden naar rechts toont de overige icoontjes. Heel eerlijk kunnen daar nog best wat icoontjes bij. Maar dat is wellicht slechts mijn voorkeur.

Boid is een welkome aanvulling op de huidige collectie twitter apps. Ik ga hem zeker in de gaten houden, hopende da ze de juist beslissingen blijven nemen..


Daniel Copsy

Daniel Copsy, eigenaar en bedenker van Copsywrite te vinden op veel websites en steeds vaker op Google+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *